Határozatok tára

Home »  Határozatok tára

Tisztelt Horgásztársak!
A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóságával született megállapodás alapján értesítjük horgásztársainkat.
– a Régi Tőzeg területén szeptember 1 és február 15 közötti időszakban engedélyezett a horgászat. – a fenti időszakon kívül a terület megközelítése is tilos – a terület megközelítése csak a jelenleg kialakított útvonalakon, a horgászat pedig csak a jelenleg kialakított horgászhelyeken lehetséges. – a Régi Tőzeg területére a Tőzegtavak Horgászegyesület horgászrendje érvényes, kivételt képez a pergetési tilalom, az engedélyezett időszakban a Régi Tőzeg területén pergetni szabad.
Kérjük a fentiek tudomásul vételét és betartását.

Tőzegtavak HE vezetősége.
A vezetőség 1/1/2016. számú határozata
2017. évtől három alkalommal van lehetőség társadalmi munkát végezni. Az a horgász, aki igazolható módon egy társadalmi munkában sem vesz részt, az 10.000.- Ft pótdíjat köteles a következő évi engedély váltásakor az egyesület pénztárába befizetni. Aki legalább egy társadalmi munkában részt vesz az 3.000.- Ft- ot köteles befizetni. Lehetőség van az előre meghatározott időponton kívül is társadalmi munka elvégzésére. Ebben az esetben a vezetőséggel egyeztetett időpontban és általuk meghatározott feladatot kell elvégezni.

1/1/2020 (01.19.) számú határozat:

 • bevezetésre kerül az éves felnőtt kedvezményezett területi jegy. A szövetségi javaslatnak megfelelve 2020 évtől lehetőség van éves kedvezményezett területi jegy váltására. Ezen jegyre olyan személy jogosult, aki tartós betegséggel vagy fogyatékossággal él és ezt megfelelő módon igazolni is tudja.

 • 1/2/2020 (01.19.) számú határozat:
 • a házirend 1.4. pontjából törlésre kerül a gyermek horgászok úszós készségre való korlátozása. Gyermek horgász egyszerre maximum 1 bottal és botonként legfeljebb 1 db, egyágú horoggal felszerelt horgászkészséggel horgászhat, módszermegkötés nélkül.

 • 1/3/2020 (01.19.) számú határozat:
 • a házirend 12. pontjából törlésre kerül a pergetési tilalom. Pergetni a teljes horgászati tilalmak kivételével a reggeli világosság kezdetétől az esti szürkület kezdetéig, partról, vagy rögzített csónakból lehet.

 • 1/4/2020 (01.19.) számú határozat:
 • a házirend 12. pontját az alábbiak szerint módosítjuk: A csónakon és a csónakkikötőben lévő rögzítő karón egyaránt jól láthatóan fel kell tűntetni a tulajdonos nevét és lakcímét. Ezen jelölések meglétét az Egyesület vezetősége rendszeresen ellenőrzi, annak hiányában a csónakok eltávolításra kerülnek.
  Ezen kívül a rögzítésre szolgáló karón kívül egy darab további karóval kell a csónak minden irányú elmozdulását megakadályozni.
  Türelmi idő vagy határidő: 2020. június 1.

 • 1/5/2020 (01.19.) számú határozat:
 • a házirend 18. pontját az alábbiak szerint módosítjuk: A Tőzeg 1-es tavon stégek építése a Nemzeti Park hozzájárulásával és a Vezetőséggel történt egyeztetés után lehetséges. Az épített műtárgy nem a horgász tulajdonát képezi, csak használati előjogot szerez rá. Az épített műtárgyon jól láthatóan fel kell tűntetni a használati előjoggal rendelkező nevét és lakcímét. Ezen jelölések meglétét, valamint az épített műtárgy biztonságos használhatóságát az Egyesület vezetősége rendszeresen ellenőrzi, annak hiányában a műtárgyak eltávolításra kerülnek.
  Türelmi idő vagy határidő: 2020. június 1.

 • 1/6/2020 (01.19.) számú határozat:
 • bevezetésre kerül a 24 órás sportcélú területi engedély felnőtt és ifjúsági kategóriában. Ezen területi jegyek hal elvitelére nem, csak horgászatra jogosítanak fel.

1/7/2020 (01.19.) számú határozat:

 • bevezetésre kerül a csónakos kiegészítő jegy. A kiegészítő jegy kizárólag érvényes területi (napijegy) jegy birtokában jogosít többletszolgáltatás igénybevételére.
  Ifjúsági horgásznak csak akkor adható, ha teljesíti a vízi közlekedésre vonatkozó jogszabályi feltételeket.

1/8/2020 (01.19.) számú határozat:

 • a házirend napijegyes horgászokra vonatkozó részében egy módosítás történt: a napijegyes horgászra vonatkozó pergetési tilalom eltörlésre került.


Comments are closed.

Copyright © Minden jog fenntartva!
Premium Designes Themes by Sketch